Πλοία Προς Χανιά από το λιμάνι της Αθήνας (Πειραιάς) Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Προς Χανιά από το λιμάνι της Αθήνας (Πειραιάς)

Πλοία Προς Χανιά από το λιμάνι της Αθήνας (Πειραιάς)

Πλοία για Χανιά αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου. Ο Πειραιάς βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αθήνας.

Δεν είναι δύσκολο να μεταφερθείτε εκεί, καθώς θα μπορούσατε να πάρετε ταξί, να μπείτε στη γραμμή του μετρό ή ακόμα και με το δικό σας όχημα. Κάθε πλοίο έχει μια συγκεκριμένη πύλη αναχώρησης που αναφέρεται σε κάθε κράτηση.

Υπάρχουν δύο τακτικές αναχωρήσεις, με τα συμβατικά πλοία της εταιρείας Minoan Lines και της εταιρείας Anek-Superfast.

Η αναχώρηση με την εταιρεία Minoan Lines, διαρκεί περίπου 6,5 ώρες, καθώς αυτή της Anek-Superfast διαρκεί περίπου 9 ώρες.

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να επιστρέψετε στον Πειραιά, λάβετε υπόψη ότι υπάρχει έκπτωση ταξιδιού στα εισιτήρια μετ 'επιστροφής, εάν κάνετε την αγορά σας και για τα δύο εισιτήρια ταυτόχρονα.

Δρομολόγια

Γιατί τα Χανιά είναι ο τέλειος προορισμός διακοπών.

Μία από τις πιο μαγευτικές και ενδιαφέρουσες πόλεις της Κρήτης, είναι αναμφίβολα η πόλη των Χανίων, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού, περίπου 145 χλμ. από το Ηράκλειο και 60 χλμ. από το Ρέθυμνο.

Η παλιά πόλη των Χανίων έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα και θεωρείται μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Μεσογείου. Ο συνδυασμός της αρχιτεκτονικής των διαφόρων εποχών με τα στενά δρομάκια της πόλης, δημιουργούν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη, είναι ο γραφικός παραλιακός πεζόδρομος και το παλιό λιμάνι που χτίστηκαν από τους Ενετούς τον 14ο αιώνα. Στην είσοδο του λιμανιού, υπάρχει ένας παλιός φάρος οπού υψώνεται από τη μία πλευρά και το Φρούριο Φιρκά (1629) από την άλλη. Το Φρούριο Φιρκά χτίστηκε στα Χανιά για να προστατεύσει την είσοδο του ενετικού λιμανιού από τους εισβολείς.

Θα βρείτε επίσης το ενετικό οπλοστάσιο εκεί, ένα από τα πιο ανθεκτικά αξιοθέατα του 16ου αιώνα, το οποίο είναι γνωστό για τα ιστορικά θολωτά κτίρια. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Ναυτικό Μουσείο της Κρήτης που σήμερα στεγάζεται στο φρούριο του Φιρκά.

Φροντίστε να φτάσετε στο διάσημο Τζαμί Yanichar, ένα από τα παλαιότερα κτίρια στην Κρήτη. Χτίστηκε το 1645, ο μιναρές καταστράφηκε κατά τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε το τζαμί χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς τα τελευταία χρόνια, ανακαινίστηκε και έγινε εκθεσιακός χώρος. Ωστόσο, άλλα αξιοθέατα της πόλης αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο κτίριο του πρώην καθεδρικού ναού του Αγίου Φραγκίσκου, το Λαογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο Καθεδρικός Ναός των Χανίων (Καθεδρικός Ναός των Τριών Μαρτύρων) και η Εκκλησία του Αγίου Ρόκκου.

Η Κρήτη ως το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, έχει τόσα πολλά σαγηνευτικά αξιοθέατα να προσφέρει, οπότε φροντίστε να μείνετε αρκετό καιρό για να απολαύσετε κάθε πτυχή της!