Πλοία Προς Σποράδες από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας Βόλος, Αγ. Κωνσταντίνος, Θεσσαλονίκη και Μαντούδι Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Προς Σποράδες από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας Βόλος, Αγ. Κωνσταντίνος, Θεσσαλονίκη και Μαντούδι

Πλοία Προς Σποράδες από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας Βόλος, Αγ. Κωνσταντίνος, Θεσσαλονίκη και Μαντούδι

Τα πλοία για τα νησιά των Σποράδων αναχωρούν από τρία λιμάνια, του Βόλου, του Αγίου Κωνσταντίνου, της Θεσσαλονίκης και το Μαντούδι.

Ο Βόλος είναι μια παράκτια πόλη της Θεσσαλίας που βρίσκεται στη μέση της ηπειρωτικής Ελλάδας, περίπου 330 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 220 χιλιόμετρα νότια της Θεσσαλονίκης. H διάρκεια του ταξιδιού για Σκιάθο είναι περίπου 2,5 με 3 ώρες.

Για τη Σκόπελο η διάρκεια ταξιδιού είναι περίπου 3 με 4 ώρες.

Για την Αλόννησο η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 5 με 5,5 ώρες.

Άλλο ένα λιμάνι είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος, που βρίσκεται στην περιοχή της Φθιώτιδας, περίπου 163 χλμ. από την πόλη της Αθήνας.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το λιμάνι στο Μαντούδι το οποίο βρίσκεται στην Εύβοια και η απόστασή του με την Αθήνα είναι περίπου 140 χιλιόμετρα. 

Υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τα συμβατικά και ταχύπλοα σκάφη των εταιρειών Anes Ferries, Blue Star Ferries και Aegean Flying Dolphins.

Να γνωρίζετε ότι κάποια από τα πλοία Blue Star Ferries και όλα τα πλοία της Aegean Flying Dolphins δεν διαθέτουν χώρο γκαράζ και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να επιβιβαστείτε με όχημα.

Οι παραπάνω τιμές και η διάρκεια των ταξιδιών, διαφέρουν ανάλογα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τον τύπο θέσης.

Δρομολόγια

Γιατί τα νησιά των Σποράδων είναι ο τέλειος προορισμός διακοπών.

Τα νησιά των Σποράδων είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός λόγω της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τους. Τεράστια καταπράσινα λιβάδια, ειδυλλιακές παραλίες δημιουργούν τα πιο εκπληκτικά τοπία που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας.

Στο βορειότερο τμήμα της Σκιάθου, πάνω σε ένα ψηλό βράχο βρίσκονται τα ερείπια ενός καλοδιατηρημένου αρχαίου φρουρίου που είναι η πιο αξιοσημείωτη τοποθεσία της Σκιάθου, καθώς συνδυάζει άγρια ​​και μαγευτική φυσική ομορφιά.

Μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Σκιάθου είναι η Λαλάρια, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι μια από τις πιο γοητευτικές στην Ελλάδα. Η εξαιρετική και άγρια ​​ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με την υπέροχη πεντακάθαρη θάλασσα, θα γοητεύσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες στο νησί, αν και η πιο εντυπωσιακή είναι η παραλία Περιβόλι, που βρίσκεται στα βόρεια της Σκοπέλου. Θεωρείται η πιο απομακρυσμένη και πιο άγρια ​​παραλία, η περιοχή της είναι βραχώδης, αμμώδης με βότσαλο και θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ως ένας μικρός παράδεισος. Ενώ θα βρίσκεστε εκεί, σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το σπίτι του διάσημου συγγραφέα Παπαδιαμάντη. Το σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο Έλληνας συγγραφέας βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία στο λιμάνι. Το μουσείο είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον παράδειγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σκιάθου. Το σπίτι χτίστηκε το 1860, όπου περιέχει αντικείμενα οικιακής χρήσης, έπιπλα και τα βιβλία του συγγραφέα ακριβώς όπως ήταν.

Αρπάξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, το πρώτο θαλάσσιο πάρκο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη.

Θα μπορείτε να κάνετε κάποιες διαδρομές με βάρκα στην επιφάνεια του νερού, για να δείτε τη θαλάσσια ζωή, να κάνετε κολυμπήσετε με αναπνευστήρα ή και για κατάδυση για να δείτε τη μαγεία κάτω από το νερό. Θα μπορείτε ακόμη και να κάνετε περιπάτους μέσα στο όμορφο φυσικό περιβάλλον. Μην χάνετε χρόνο, πάρτε τη σωστή απόφαση και κάντε τις διακοπές των ονείρων σας πραγματικότητα, η περιπέτεια σας περιμένει!

Πλοία στο Δρομολόγιο Σποράδες από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας Βόλος, Αγ. Κωνσταντίνος, Θεσσαλονίκη και Μαντούδι