Πλοία Προς Ιθάκη από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας (Κυλλήνη / Πάτρα) Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Προς Ιθάκη από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας (Κυλλήνη / Πάτρα)

Πλοία Προς Ιθάκη από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας (Κυλλήνη / Πάτρα)

Τα πλοία προς Ιθάκη αναχωρούν από δύο λιμάνια, την Κυλλήνη και την Πάτρα. Το λιμάνι της Ιθάκης ονομάζεται Πισαετός και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Το λιμάνι του Πισαετού βρίσκεται σε ένα μικρό γραφικό κόλπο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος στη δυτική πλευρά της Ιθάκης, απέναντι από την Κεφαλονιά.

Η Κυλλήνη βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, ενώ η Πάτρα βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Και τα δύο λιμάνια χρησιμοποιούνται ως απόδραση στα Ιόνια νησιά ενώ το λιμάνι της Πάτρας συνδέει την Ελλάδα με τα ιταλικά λιμάνια.

Το δρομολόγιο από την Κυλλήνη προς την Ιθάκη εκτελείται το καλοκαίρι και συνήθως υπάρχει μια καθημερινή αναχώρηση στις 07:00 π.μ. και φτάνει στις 09:35. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 2,5 ώρες.

Υπάρχει επίσης μια καθημερινή αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας στη 13:00, φτάνει στις 17:05 και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 4 ώρες.

Για να γνωρίζετε, όλα τα δρομολόγια εκτελούνται με τα συμβατικά πλοία της Levante Ferries. 

Δρομολόγια

Γιατί η Ιθάκη είναι ο τέλειος προορισμός.

Η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, γεμάτο από βραχώδεις ακτές και πυκνά δάση. Γενέτειρα ενός από τους πιο διάσημους Έλληνες ήρωες, τον Οδυσσέα. Η Ιθάκη προσελκύει επισκέπτες, με τους μεσαιωνικούς ναούς της, τις πλούσιες συλλογές των μουσείων και τα ορεινά  χωριά με την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική τους. Εδώ κυριαρχεί ο καθαρός αέρας, ο ηλιόλουστος καιρός, η γαλήνια ατμόσφαιρα. Και το πιο σημαντικό - υπάρχουν περισσότερες από δώδεκα παραλίες με ενδιαφέρον τοπίο, τεράστιους ογκόλιθους και πολύ πράσινο. Οι περισσότερες από αυτές, είναι ιδανικές για καταδύσεις, κολύμβηση και ψαροντούφεκο. Σιγουρευτείτε ότι θα επισκεφθείτε την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού, Φιλιατρό. Είναι άρτια εξοπλισμένη, έχει δροσερή ατμόσφαιρα και με αυτοκίνητο απέχει μόλις 10-15 λεπτά από το Βαθύ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον μουσείο στην Ιθάκη είναι το Μουσείο Σταυρού. Η συλλογή του περιλαμβάνει είδη οικιακής χρήσης, πήλινες μάσκες και άλλα πράγματα που σύμφωνα με το μύθο ανήκαν στον Οδυσσέα.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον Άσπρο Γιαλό, μια χιονισμένη ακτή που έρχεται σε αντίθεση με την καταπράσινη πλαγιά του όρους Νίτριτος και τη γαλάζια θάλασσα. Αυτή η παραλία θεωρείται δικαίως το μαργαριτάρι του νησιού με καταπληκτική θέα από εκπληκτικό τυρκουάζ χρώμα, χιονισμένα βότσαλα και γραφικό περιβάλλον.

Βρίσκεται ανάμεσα στην Ιθάκη και την Κεφαλονιά. Η ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς είναι ορατή από τον Άσπρο Γιαλό, ακόμη και χωρίς κιάλια. Αν δεν είστε ερωτευμένοι με το νησί, τότε θα είστε σίγουρα μόλις φτάσετε εκεί!

Πλοία στο Δρομολόγιο Ιθάκη από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας (Κυλλήνη / Πάτρα)