Πλοία Από το λιμάνι της Καβάλας προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Λέσβο (Μυτιλήνη), Οινούσσες, Σάμο, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο, Λαύριο, Πειραιά Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Από το λιμάνι της Καβάλας προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Λέσβο (Μυτιλήνη), Οινούσσες, Σάμο, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο, Λαύριο, Πειραιά

Πλοία Από το λιμάνι της Καβάλας προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Λέσβο (Μυτιλήνη), Οινούσσες, Σάμο, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο, Λαύριο, Πειραιά

Η Καβάλα είναι μια παράκτια πόλη στη βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο δήμο Νέστου, 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας και ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος» (KVA). Το επόμενο πλησιέστερο, είναι στη Θεσσαλονίκη (SKG) όπου η απόσταση μεταξύ τους είναι περίπου 153 χιλιόμετρα.

Είναι το τέλειο λιμάνι απόδρασης προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και στις Κυκλάδες.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να πάρετε το πλοίο για τον Πειραιά, που είναι ένα από τα κύρια λιμάνια της Αθήνας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξερευνήσετε τα συναρπαστικά αξιοθέατα της πόλης, διάσημα για τα αρχαιολογικά ερείπια και τα εντυπωσιακά μνημεία.

Θα μπορούσατε εύκολα να ταξιδέψετε σε μερικά από τα νησιά των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος, η Σύρος και η Τήνος, όπου υπάρχουν συνδέσεις κάθε βδομάδα με τα συμβατικά πλοία της εταιρείας Blue Star.

Η διάρκεια του ταξιδιού για τη Μύκονο είναι περίπου 21 ώρες. Χρειάζεστε περίπου 22 ώρες για να φτάσετε στη Σύρο και περίπου 21,5 ώρες για την Τήνο. Όσον αφορά τη διάρκεια του ταξιδιού για τον Πειραιά, είναι περίπου 26 ώρες.

Υπάρχει μια τακτική αναχώρηση κάθε δεύτερη μέρα από την Καβάλα προς τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και το Λαύριο, η οποία εκτελείται από τα συμβατικά πλοία της εταιρείας Sea Jets.

Το νησί της Σάμου έχει τρία λιμάνια, τα οποία είναι τα «Καρλόβασι», «Πυθαγόρειο» και «Βαθύ» με 3-4 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 8 ώρες 30 λεπτά.

Επιπλέον, η Ικαρία έχει δύο λιμάνια, το «Εύδηλος», το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και τον Άγιο Κήρυκο που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα. Υπάρχουν τακτικές αναχωρήσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη, όπου η διάρκεια του ταξιδιού ανέρχεται περίπου στις 7,5 ώρες.

Τα δρομολόγια προς τις Οινούσσες και τους Φούρνους πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Χρειάζονται περίπου 11 ώρες 30 λεπτά για να φτάσετε στις Οινούσσες και 6,5 έως 15 ώρες για να φτάσετε στους Φούρνους.

Το νησί της Χίου έχει δύο λιμάνια, το πρώτο είναι ομώνυμο του νησιού όπου είναι και το κύριο. Το δεύτερο είναι τα «Μεστά» και βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Χρειάζονται περίπου 8 έως 21 ώρες για να φτάσετε εκεί με 3 τακτικές εβδομαδιαίες αναχωρήσεις.

Υπάρχει μόνο ένα λιμάνι στην Πάτμο, που ονομάζεται «Σκάλα». Το πλοίο κάνει περίπου 18 ώρες για να φτάσει στην Πάτμο, με μία αναχώρηση την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα κάθε Κυριακή.

Το νησί της Λέσβου έχει επίσης δύο λιμάνια, ένα από τα οποία βρίσκεται στη «Μυτιλήνη» και το άλλο στο «Σίγρι». Οι αναχωρήσεις προς τη Λέσβο και τη Λήμνο είναι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 12 με 13,5 ώρες για τη Λέσβο και 18 ώρες για να φτάσετε στη Λήμνο.

Δρομολόγια

Γιατί η Καβάλα είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε τις διακοπές σας.

Λέγεται ότι δεν υπάρχουν παραλίες τόσο εκπληκτικές όσο αυτές της Καβάλας. Η περιοχή έχει τον τέλειο συνδυασμό αυτού του ξεχωριστού ελληνικού φωτός, με παρθένα τοπία, χρώματα και αρώματα.

Το πιο εντυπωσιακό τοπίο του νησιού είναι το μεσαιωνικό φρούριο που δεσπόζει στην ακρόπολη της Παναγίας. Συνήθως ονομάζεται ως το εμπορικό σήμα της πόλης, καθώς είναι ένα βυζαντινό κτίριο μήκους περίπου 65 μέτρων και η θέα από εκεί είναι υπέροχη.

Φροντίστε να επισκεφθείτε το Ιμαρέτ, ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό μνημείο ενός από τα πιο ξεχωριστά μπαρόκ δείγματα που λειτουργεί στις μέρες μας ως ξενοδοχείο.

Ένα άλλο εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι οι καμάρες, το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης που γεωγραφικά βρίσκεται σε μια θέση που χωρίζει την παλιά από τη νέα πόλη. Είναι ένα αξιοθαύμαστο μνημείο μήκους περίπου 270μ και ύψους 25μ.

Θα γοητευτείτε από τα καταγάλανα νερά, τις αμμώδεις παραλίες, την τεράστια ακτογραμμή και τις οργανωμένες και ανεξερεύνητες ακτές της.

Φροντίστε να επισκεφθείτε τις παραλίες του Μπάτη, μια καλά οργανωμένη παραλία σε έναν πανέμορφο γραφικό κόλπο, μόλις 4 χλμ. από την Καβάλα, βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία για τα κρυστάλλινα νερά της. Είναι η ιδανική παραλία αφού προσφέρει διάφορα θαλάσσια σπορ για πιο τολμηρούς, πισίνες, beach bar, εστιατόρια και παιδική χαρά για τους μικρούς ταξιδιώτες μας.

Για όσους δεν επιθυμούν να φύγουν από την πόλη, η παραλία Ραψάνη είναι η ιδανική επιλογή για κολύμπι, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό πάρκο Φαλήρου. Είναι μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά και ένα μικρό δάσος με δεκάδες πλατάνια, φοίνικες, συκιές και ακακίες, κυριολεκτικά «χτισμένες» στη θάλασσα.

Η Καβάλα είναι μια ιστορική, όμορφη πόλη, χτισμένη αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα, συνδυάζοντας ό,τι θέλετε για τις διακοπές σας.

Πλοία στο Δρομολόγιο το λιμάνι της Καβάλας προς Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Λέσβο (Μυτιλήνη), Οινούσσες, Σάμο, Φούρνοι, Ικαρία, Μύκονο, Σύρο, Λαύριο, Πειραιά