Πλοία Προς Νάξο από τα λιμάνια της Αθήνας (Πειραιάς / Ραφήνα) Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Προς Νάξο από τα λιμάνια της Αθήνας (Πειραιάς / Ραφήνα)

Πλοία Προς Νάξο από τα λιμάνια της Αθήνας (Πειραιάς / Ραφήνα)

Τα πλοία για τη Νάξο αναχωρούν από τα δύο κύρια λιμάνια της Αθήνας (Ραφήνα, Πειραιάς).

Και τα δύο λιμάνια είναι εύκολα σε πρόσβαση και σας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ καταμαράν και συμβατικών πλοίων.

Υπάρχουν μερικές πρωινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Ραφήνας που ξεκινούν από τις 07:15 π.μ. και δύο απογευματινές.

Η διάρκεια του ταξιδιού εξαρτάται από τον τύπο πλοίου, καθώς τα καταμαράν (Sea Jets, Golden Star Ferries, Blue Star Ferries) φτάνουν στο λιμάνι της Νάξου σε περίπου 3-4 ώρες.

Σε περίπτωση που προτιμάτε έναν πιο σταθερό ρυθμό ταξιδιού, μπορείτε να επιλέξετε την Fast Ferries, όπου η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 7 ώρες. 

Όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά, υπάρχουν καθημερινά δύο πρωινές αναχωρήσεις και μία το απόγευμα. Η διάρκεια του ταξιδιού μειώνεται καθώς τα πλοία καταμαράν (Sea Jets) φτάνουν στο λιμάνι της Νάξου σε περίπου 3,5 ώρες, καθώς τα συμβατικά πλοία (Blue Star Ferries) μπορούν να σας μεταφέρουν στον προορισμό σας σε περίπου 5-6 ώρες. 

Δρομολόγια

Γιατί η Νάξος είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές.

Η Νάξος, ως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, είναι ο ιδανικός προορισμός για να περάσετε τις διακοπές σας. Προσφέρει την πιο ενδιαφέρουσα πολιτιστική κληρονομιά, τα ομορφότερα λαϊκά σπίτια, τις μαγευτικές παραλίες και φυσικά μην ξεχνάμε τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά μνημεία.

Υπάρχουν πολλά αξιοσημείωτα σημεία στο νησί, αν και το πιο σημαντικό είναι τα ερείπια του ναού της Δήμητρας, που βρίσκονται στο χωριό Σαγκρί. Η μεγάλη σημασία αυτού του ευρήματος, είναι ότι θα δούμε ένα σπάνιο παράδειγμα μαρμάρινου ναού του οποίου πάνω από το 50% του αρχαίου οικοδομικού υλικού έχει διατηρηθεί καλά.

Το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής ακτής του νησιού, είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραλιών, όπως αυτές στην Αγία Άννα, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Προκόπιο, το Αλυκό, το Καστράκι, τη Μικρή Βίγλα, την Πλάκα και οι περισσότερες από τις οποίες είναι σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα.

Για όσους προτιμούν να κάνουν πιο δραστήριες διακοπές, πρέπει σίγουρα να επισκεφθούν το χωριό Μικρή Βίγλα και την αμμώδη παραλία του Ορκού, δημοφιλής στους σέρφερ και τους λάτρεις του kitesurfing. Ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά είναι η Κόρωνος, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο λαϊκών σπιτιών και στη συνέχεια να δοκιμάσετε την υπέροχη τοπική κουζίνα.

Εάν δεν έχετε κάνει κράτηση για τις ονειρεμένες διακοπές σας, μην ψάχνετε άλλο. Η ομορφιά του νησιού, θα σας αφήσει έκπληκτους και κυρίως ικανοποιημένους.