Πλοία Προς τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια) από τη Νάξο και την Αμοργό Δρομολόγια Πλοίων, Τιμές & Αγορά Online

Online Κρατήσεις

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Συμπ. Παιδιών & Βρεφών

Συμπ. Τροχόσπιτων & Ρυμουλκούμενων

Πλοία Προς τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια) από τη Νάξο και την Αμοργό

Πλοία Προς  τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια) από τη Νάξο και την Αμοργό

Πλοία για τις μικρές Κυκλάδες αναχωρούν από τη Νάξο, το λιμάνι της οποίας βρίσκεται στην καρδιά του νησιού, και το νησί της Αμοργού, το οποίο έχει δύο λιμάνια, με την ονομασία «Κατάπολα» και «Αιγιάλη».

Τα «Κατάπολα» βρίσκονται στο κέντρο της Αμοργού και είναι το κύριο λιμάνι του νησιού, ενώ η «Αιγιάλη» βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Υπάρχουν καθημερινά πρωινές αναχωρήσεις, τόσο από τη Νάξο όσο και από τα νησιά της Αμοργού, προς τη Δονούσα, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά. Τα οποία εκτελούνται από τα συμβατικά πλοία των εταιρειών «Blue Star Ferries» και «Μικρές Κυκλάδες».

Όσον αφορά τα δρομολόγια προς τα Κουφονήσια, εκτελούνται τόσο με ταχύπλοα, όσο και με συμβατικά πλοία «Blue Star Ferries» και «Μικρές Κυκλάδες».

Από τη Νάξο προς τη Δονούσα, η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1,5 έως 4 ώρες.

Όσο για τη Σχοινούσα, χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να φτάσετε εκεί. Για την Ηρακλειά, η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1,5 ώρα.

Η διάρκεια του ταξιδιού για το Κουφονήσι από τη Νάξο, είναι 30 λεπτά έως 2,5 ώρες.

Το πλοίο από την Αμοργό προς τη Δονούσα ή το Κουφονήσι, διαρκεί περίπου 40 λεπτά έως 2,5 ώρες.

Όσον αφορά τη Σχοινούσα, το ταξίδι διαρκεί από 1,5 έως 4,5 ώρες.

Όσον αφορά την Ηρακλειά, η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1,5 έως 4,5 ώρες.

Οι παραπάνω τιμές και η διάρκεια του ταξιδιού διαφέρουν, ανάλογα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία και τον τύπο θέσης που θα επιλέξετε.

Δρομολόγια

Γιατί οι μικρές Κυκλάδες είναι ιδανικές για τις φετινές διακοπές.

Αυτά τα μικροσκοπικά νησιά συνθέτουν τον μαγικό κόσμο των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, με τις αμμώδεις παραλίες τους, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, τους απάνεμους κόλπους, τους καταπληκτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, τα λευκά σπίτια, τις ανθισμένες αυλές και τα πιο ήσυχα μέρη. Όλα όσα μπορείτε να ονειρευτείτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Η Δονούσα, είναι το πιο αγαπημένο νησί για δωρεάν κατασκήνωση. Το έδαφος είναι βραχώδες και σχηματίζει πολλούς κόλπους, μεταξύ των οποίων είναι οι μικρές θεαματικές αμμώδεις παραλίες του νησιού. Τα κατάλευκα σπίτια του, σχηματίζουν πέντε γραφικούς οικισμούς όπως η Δονούσα και ο Σταυρός, το λιμάνι και την πρωτεύουσα του νησιού, την Καλοταρίτισσα, τον Τρούλο, τη Μεσσαριά και τη Μερσίνη.

Η Σχοινούσα είναι ένα από τα νησιά που θα χαρείτε να το εξερευνήσετε, κοιτάζοντας περιπλανώμενοι τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, τις φιλόξενες κορυφές, τους οικισμούς και τις χρυσές αμμώδεις παραλίες. Αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τις παραλίες Τσιγκούρι, Λιβάδι, Αλυγαριά, Φοντάνα, Αλμυρός, τη μεγάλη ακτή του Λιόλιου, του Σιφνέικο, του Φυκιού και του Γερολιμιώνα με τη λευκή άμμο να ξεχωρίζει.

Η Ηρακλειά ως νησί παραμένει εκτός του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι ένα μικρό αρμονικό μέρος που μπορεί να περπατηθεί μέσα σε τρεις ώρες. Με μικρές, ήσυχες, μαγευτικές παραλίες, κάνει αυτό το μέρος ιδανικό για πεζοπορία και διακοπές χωρίς άγχος.

Τα Κουφονήσια μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλα νησιά, αλλά διατηρούν την απλή και ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όπως κανένα άλλο νησί. Αυτό το μέρος είναι ιδανικό για εκδρομές με μικρά σκάφη και κάμπινγκ, στις εξωτικές παραλίες με βότσαλα, στο γραφικό λιμάνι και την απολαυστική κουζίνα.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια πραγματικά απολαυστική διαμονή σε αυτήν τη μαγευτική περιοχή και να ερωτευτείτε κάθε πτυχή της.

Πλοία στο Δρομολόγιο τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια) από τη Νάξο και την Αμοργό